De peelings kunnen onderverdeeld worden in mechanische en chemische peeling. De mechanische peeling die wij toepassen is microdermabrasie (zie  microdermabrasie).

Bij een chemische peeling wordt een zure vloeistof aangebracht op de huid. De lage zuurgraad zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert en de huid zich sneller gaat vernieuwen. Naast dat de peeling uit een bepaald zuur bestaat, bevat het ook verschillende enzymen en actieve werkstoffen. Er bestaan verschillende soorten peelings die op verschillend niveaus inwerken. Je hebt een milde level I, medium level II, medium level III en sterk level IV.

Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling.  Ik werk met de peelings van dermaquest en meditopics.

Het advies is om de peeling in kuurverband te ondergaan en de peelings worden dan in sterkte opgebouwd. Voor welke peelings er wordt gekozen is afhankelijk van de indicatie. Na een peeling zal de huidstructuur zichtbaar verbeteren. De huid gaat meer glanzen, wordt egaler van kleur en gladder. Acne wordt verminderd, tekenen van ouderdom verminderen en pigmentvlekjes vervagen. Vergoeding van deze behandeling is vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.