Elke donderdagochtend ben ik aanwezig tijdens het kousenspreekuur op de poli dermatologie om therapeutisch elastische kousen of andere compressiemiddelen aan te meten.

         Bij klachten van spataderen, vochtophoping (oedeem) in de benen, lip-lymfoedeem of een trombosebeen, kan het aanmeten van therapeutische kousen onderdeel van de behandeling zijn. Soms moet er een ander compressie middel ingezet worden om het oedeem stabiel te houden.  

Therapeutische elastische kousen bevorderen door middel van uitwendige druk de bloed– of lymfestroom zodanig dat klachten vaak niet meer terugkeren. Het is daarbij belangrijk dat de kousen zorgvuldig worden aangemeten.

In nauwe samenwerking met de dermatoloog meet ik de juiste kousen voor de patiënt aan. Dat ik in Tjongerschans zit, is erg prettig voor de patiënt, want hij of zij is hier al in behandeling. De lijntjes met de dermatoloog zijn kort, dus we kunnen snel schakelen en afstemmen als dat nodig is.

Is het oedeem stabiel en moeten de kousen alleen vervangen en opnieuw nagemeten worden, dan kan hiervoor ook een afspraak gemaakt worden bij mij op de praktijk op de Jan Mankeslaan in Heerenveen.