Een klittenband zwachtelsysteem is een aanpasbaar zwachtelsysteem met klittenbandsluiting dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen. Klittenbandzwachtels ondersteunen de behandeling van aandoeningen die zwellingen veroorzaken. De producten zijn door middel van de klittenbandsluiting bovendien eenvoudig zelf aan te brengen, met als doel het zelfredzaamheid te stimuleren en het aanleggen van een zwachtelverband te vereenvoudigen.

Eenmaal gesloten doet het zwachtelsysteem zijn werk. De ultra korte-rek zorgt ervoor dat het oedeem verminderd wordt. Het unieke van de klittenbandzwachtel producten is dat, zodra het oedeem afneemt in de loop van de dag, het verband snel en eenvoudig bijgesteld kan worden.

Beenverbanden

Dit zwachtelsysteem is in losse onderdelen verkrijgbaar voor de voet, het onderbeen, de knie en het bovenbeen. Er zijn twee verschillen sterkten beschikbaar, Lite voor de lichte tot matige oedemen en Strong voor de forse oedemen. De klittenbandzwachtels zijn voorzien van een ingewerkte liner en een huidvriendelijke siliconenrand.

Bekijk hier hoe het Varocare Voetverband en Onderbeenverband aangedaan dienen te worden Bekijk hier hoe het Varocare Knieverband en Bovenbeenverband aangedaan dienen te worden

Armverbanden

Klittenbandzwachtels voor het arm is een confectie armverband die gecombineerd kan worden met een handverband. Het armverband is voorzien van een ingewerkte liner en een huidvriendelijke siliconenrand. Het armverband is verkrijgbaar in diverse maten. Het handverband kan zowel links als rechts gedragen worden.

VaroCare armverband

Bekijk hier hoe het Varocare Handverband en Armverband aangedaan dienen te worden

De voordelen van de arm- en beenverbanden:

Oogt vriendelijk en voelt zacht aan

Makkelijk aan te trekken

Met ingewerkte liner

Bevordert zelfredzaamheid

Onderhoudsvriendelijk

Voor overdag en ‘s nachts

Standaard met siliconenrand tegen afzakken

Met stabilisator op de kuit

Zorgkostenbesparend