Tijdens de intake wordt er aan de hand van een medische vragenlijst gekeken welke behandelingen er voor jou huid geschikt zijn. Hierdoor wordt er duidelijk in beeld gebracht waar er precies iets moet worden aangepast in de huid.

Het doel van een acne behandeling is het dunner maken van de huid en de aanwezigheid van de propioni bacterie te verminderen. Dit gebeurt d.m.v. verschillende soorten peelings. In Huidtherapie van As werk ik met chemische peelings en mechanische peelings.

Met een chemische peeling kan je op verschillende niveau,s in de huid ingrijpen en daarmee de huid dunner, egaler van kleur en reliëf maken. De peeling wordt afgestemd op jou huidtype. De huidbarrière wordt genormaliseerd, waardoor de acne rustiger wordt. Met een mechanische peeling kan op verschillende sterktes een laagje van de huid afgehaald worden. Bij beide peelings wordt de huid uitgereinigd om verergering van de acne te voorkomen.                                                        

Bij acnelittekens kan het huidreliëf egaler worden gemaakt d.m.v. een peeling. Is er (ook) sprake van hypo –en hyperpigmentatie veroorzaakt door de acne. Dit kan ook egaler worden gemaakt door de peeling te combineren met een laserbehandeling. Verder zal de behandeling thuis ondersteund worden met therapeutische producten. Vergoeding voor de Acnetherapie is vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.